Gevelwerken Deinze – vakkundige gevelrenovatie

Is je gevel broos en toe aan vernieuwing? Laat dan gevelwerken doen in Deinze. Onder gevelwerken vallen verschillende werkzaamheden als gevelrenovatie, gevelbekleding, gevelbepleistering en het herstellen van voegen. Je schakelt eenvoudig een specialist in die deze klussen voor je uitvoert. Doe dit zeker als je huis een zeer verouderde gevel heeft. Lees in dit artikel meer over de soorten gevelwerken en vind meer informatie over prijzen. Bovendien zijn er bepaalde premies waar je mogelijk voor in aanmerking komt bij het uitvoeren van dergelijke stabiliteitswerken. Meer weten over de kosten van gevelrenovatie? Vraag vrijblijvend offertes aan die je onderling vergelijkt. Zo vind je de juiste gevelexpert in Deinze!

Waarom professionele gevelwerken?

Waarom besteed je gevelwerken uit aan een gevelspecialist? Omdat je woning er van de buitenkant beter uitziet en het zorgt voor een waardestijging. Bovendien zorgt professioneel gevelwerk dat vochtproblemen worden voorkomen of dat het eventuele vochtproblemen oplost. Kleine gevelwerken zoals reiniging? Ook hier schakel je een gevelwerker voor in. De voordelen op een rijtje:

 • Mooi uiterlijk
 • Waardestijging woning
 • Preventieve werking
 • Lost vochtproblemen op
 • Ook kleine werken

Navigeer op deze pagina naar:

Gevelrenovatie | Gevelreiniging | Gevelbekleding | Gevelbepleistering

gevelwerken Deinze

Vergelijk gevelwerken experts in Deinze

Een gevelspecialist inschakelen om de gevelwerken te laten doen voor je woning in Deinze? Vul dan nu je contactgegevens via de offertepagina. Er wordt dan zo snel mogelijk contact met je opgenomen door maximaal 6 bedrijven. Zij sturen jou offertes doe, die je op prijs en aanbod vergelijkt met elkaar. Hierdoor vind je de juiste specialist uit Deinze. Bovendien bespaar je hierdoor tot wel 40% op de kosten.

Welke gevelwerken?

Gevelwerken is nogal een breed begrip waar een aantal specifiekere werkzaamheden onder vallen. Een aantal van deze werken zijn gevelrenovatie, gevelreiniging en gevelonderhoud. Benieuwd naar wat dit precies is? Je leest het hier. De volgende werkzaamheden vallen onder gevelwerken:

 • Gevelrenovatie
 • Gevel impregneren
 • Gevelreiniging, zoals zandstralen
 • Gevelbekleding
 • Voegwerken
 • Gevelonderhoud

gevelrenovatie Deinze

Gevelrenovatie Deinze

Gevelrenovatie is noodzakelijk wanneer de gevel beschadigt is en het vocht door de muur naar binnen dringt. Veel mensen weten het niet, maar een broze gevel kan voor ontzettend veel vervelende problemen zorgen, waaronder diverse vochtproblemen en schimmelvorming. Gevelrenovatie kan op verschillende manieren gebeuren, bijvoorbeeld door de gevel te impregneren of door voegen te herstellen. Bovendien is het ook een optie om gevelreiniging in te zetten bij gevelrenovatie. De gevelwerker kan ook gebroken stenen verwisselen voor nieuwe stenen of raamdorpels vervangen.


Een complete gevelrenovatie laten doen?

Schakel een specialist in die de voegwerken en het impregneren voor je uitvoert.

Offertes aanvragen

Prijzen gevelrenovatie

Wat de precieze prijzen voor gevelrenovatie zijn, is niet zo eenvoudig. Een aantal factoren beïnvloeden namelijk de prijs, zoals het type gevelrenovatie en de staat van de gevel. Bovendien verschillen de kosten vaak per specialist. Om een beeld van de kosten te krijgen voor een gevelrenovatie in Deinze, staan in onderstaande tabel de gemiddelde prijzen.

Prijstabel: wat kost gevelrenovatie?

Type gevelrenovatie Omschrijving Gemiddelde prijzen, incl. btw en reiskosten*
Vervangen van voegwerk Met behulp van een hakhamer op luchtdruk €40,- per m2
Vervangen van voegwerk (manueel) Manueel, dus een stuk arbeidsintensiever €42,- per m2
Gevel impregneren Beschermende coating aanbrengen op de gevel €8,- tot €12,- per m²
Gebroken stenen vervangen Gebroken stenen in de gevel vervangen €12,50 per steen
Raamdorpels vervangen Raamdorpel in de gevel vervangen €35,- per uur

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Benieuwd naar de exacte tarieven? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan, vergelijk, en bespaar op de kosten.

Voegwerken

Voegwerken is een belangrijk onderdeel van gevelrenovatie. Voegen zijn namelijk van groot belang voor je woning. Het is dan ook noodzakelijk dat de voegen niet broos zijn. Broze voegen met scheuren zorgen vaak voor vochtproblemen in je huis in Deinze. Vochtproblemen zijn niet alleen vervelend voor de staat van je huis, maar het is ook nog eens zeer ongezond voor jezelf. Je herstelt voegen door uithakken of uitslijpen. Liever een andere manier van voegwerken? Dan is het ook mogelijk om elastische voegen af te kitten. Deze klusjes besteed je het beste uit aan een voeger uit Deinze.

Voegen uitslijpen of uithakken?

Voegwerken zijn er in 2 soorten, namelijk uitslijpen of uithakken. De voeger gebruikt hierbij verschillende soorten gereedschappen. Welk type voegwerken er gebruikt wordt, hangt van het soort voeg af. Uitslijpen is een klus die erg arbeidsintensief is en wordt gedaan met een slijptol of een speciale frees. Uithakken gebeurt vaak met een hakhamer. Dit is een speciale beitel, waarmee je met behulp van perslucht hakbewegingen maakt. Na het uithakken of uitslijpen is het belangrijk om de voegen te reinigen. Pas daarna kan er nieuwe specie in.

gevel impregneren Deinze

Gevel impregneren

Impregneren valt onder gevelrenovatie en heet ook wel hydrofoberen. Dit betekent eigenlijk dat er een waterafstotend middel op de buitenmuur wordt gespoten. Het middel trekt in de muur en laat een waterwerende laag achter. Je impregneert je gevel om diverse redenen. Onder andere om doorslaand vocht te bestrijden, maar ook om de gevel langer schoon te houden. Doorslaand vocht kan grote gevolgen hebben voor de muren, maar ook voor je gezondheid. Bovendien verleng je met gevelrenovatie de levensduur van de gevel en creëer je een waardestijging van je huis in Deinze.

gevelreiniging Deinze

Gevelreiniging Deinze

Gevelreiniging valt onder kleine gevelwerken, omdat het niet zo’n moeilijke klus is en omdat je geen complete gevelrenovatie hoeft te laten doen. Laat gevelreiniging wel doen door een gevelexpert uit Deinze, zodat je weet dat het op de juiste manier gebeurt. Er zijn meerdere soorten gevelreiniging, afhankelijk van de hardnekkigheid van het vuil. Is je gevel mild vervuild? Dan is stoomreinigen of nevelstralen een goede methode van gevelreiniging. Toch meer hardnekkig vuil, zoals graffiti, op de muur? Zorg dan voor een optimale gevelreiniging met zandstralen of chemisch reinigen.


Wil je jouw gevel laten reinigen?

De gevelspecialist heeft allerlei manieren waaronder zandstralen en chemisch reinigen.

Gratis offertes aanvragen


Prijzen gevelreiniging

De prijzen voor gevelreiniging lopen nogal uiteen, omdat ze beïnvloed worden door het type gevelreiniging en de mate van vervuiling. Stoomreinigen is meestal de goedkoopste optie, terwijl chemisch reinigen en nevelstralen weer een stuk duurder zijn. Je kunt stoomreinigen niet voor hardnekkige vervuiling gebruiken. In onderstaande prijstabel zie je de gemiddelde prijzen voor gevelreiniging in Deinze.

Prijstabel: wat kost gevelreiniging?

Vorm van gevelreiniging Mate van vervuiling Gem. prijzen per m², incl. arbeid- en materiaalkosten*
Zandstralen Hardnekkige vervuiling €12,- tot €15,- per m²
Chemisch reinigen Hardnekkige vervuiling €15,- per m²
Nevelstralen Milde tot middelzware vervuiling €15,- tot €20,- per m²
Stoomreinigen Milde vervuiling €5,- per m²

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen van gevelreiniging. Op zoek naar een prijs op maat voor uw woning? Vraag dan gratis offertes aan.

gevel zandstralen Deinze

Zandstralen

Bij zandstralen worden fijne zandkorrels op de muur geblazen. Dit gebeurt onder hoge druk, zodat het vuil eraf geschuurd wordt. Hierdoor ziet de gevel van je woning in Deinze er weer vernieuwd uit. Zandstralen is een vorm van reinigen en wordt toegepast als de gevel hardnekkig vervuild is. Bovendien moet het een sterke en stevige muur zijn, anders breng je schade aan.

Voor welke gevels is zandstralen geschikt?

Zandstralen is geschikt voor muren die hardnekkig vervuild zijn, bijvoorbeeld omdat er graffiti op is gespoten of omdat er roet aanwezig is. Het is belangrijk dat de gevel van hard materiaal is en dat de muur en voegen niet poreus zijn. Als je gaat zandstralen op een gevel die in slechte staat is, zal er schade ontstaan. Zandstralen is namelijk een zeer agressieve manier van gevelreiniging.

Chemisch reinigen

Chemisch reinigen is, naast zandstralen, ook een methode die gebruikt wordt bij hardnekkige vervuiling. Bij chemisch reinigen wordt er een chemisch of biologisch reinigingsmiddel aangebracht op de muur. Welk middel gebruikt wordt, hangt af van de hardnekkigheid van het vuil en van de steensoort. Als het middel is aangebracht, is er een inwerktijd van 5 tot 30 minuten. Daarna wordt de gevel met een hogedrukspuit of met behulp van stoom gereinigd. Let wel op dat niet iedere gevel geschikt is voor chemisch reinigen.

Nevelstralen

Nevelstralen lijkt op zandstralen, maar is een lichtere vorm ervan. Er wordt namelijk met een lage druk water gestraald op de gevel. Deze vorm van reinigen is eigenlijk altijd te gebruiken, dus ook op de gevel van je huis in Deinze. Dankzij de lage druk is er minder kans op schade aan de muur. Bij nevelstralen wordt milde tot middelzware vervuiling verwijderd.

Stoomreinigen

Wil je een milieuvriendelijke reiniging? Dan is stoomreinigen de juiste vorm voor je woning in Deinze. Zoals het woord al zegt, wordt er bij stoomreinigen gebruik gemaakt van stoom. Dit wordt onder hoge druk op de gevel geblazen, zodat lichte vervuiling wordt verwijderd. Onder lichte vervuiling worden algen en mossen verstaan. Het is wel handig om rekening te houden met het feit dat deze methode van reinigen niet op iedere gevel gebruikt kan worden. Oude gevels zijn bijvoorbeeld niet bestaand tegen een dergelijk temperatuurverschil.

pvc gevelbekleding Deinze

Nieuwe gevelbekleding Deinze

Ben je van plan om de gevel te laten renoveren? Dan laat je gevelwerken doen en heb je de mogelijkheid om te kiezen voor nieuwe gevelbekleding. Bij het bekleden van de gevel kies je uit verschillende materiaalsoorten. Een paar voorbeelden hiervan zijn: steenstrips, crepi, kaleien of pvc. Liever een compleet nieuw uiterlijk van je muur? Ga dan voor aluminium of houten bekleding. Als je weinig budget hebt is het mogelijk om de gevel te schilderen, dit is een variant van goedkope gevelbekleding. Echter vergt dit wel behoorlijk wat voorwerk en is het een redelijk grote klus. Vaak is het opnieuw bekleden van je gevel een middel voor vochtbestrijding om vochtproblemen tegen te gaan.

Gevelplinten

Veel huizen worden met gevelplinten. Deze zijn er in 2 soorten, namelijk blauw hardsteen en gecementeerde plint. Gevelplinten zijn niet alleen mooi, ze zorgen ook voor bescherming van je huis. Een gecementeerde plint is vaak de beste optie, omdat blauw hardsteen erg prijzig is. Bovendien is het mogelijk om de plint van cement te schilderen in een kleur die bij je woning past.

Prijzen gevelbekleding

Als het aankomt op de prijs van gevelbekleding, lopen de bedragen nogal uiteen. Aangezien er allerlei materiaalsoorten zijn die je kunt gebruiken voor het bekleden van je gevel, varieert de prijs. Daarbij zijn de kosten per gevelexpert uit Deinze ook verschillend. Kaleien, houten of pvc bekleding is het goedkoopst. Speelt budget geen rol? Dan kies je uit duurdere varianten zoals crepi, aluminium of steenstrips. Bekijk onderstaande tabel voor de gemiddelde prijzen voor het bekleden van je gevel in Deinze.

Prijstabel: wat kost nieuwe gevelbekleding?

Vorm van gevelbekleding / gevelbepleistering Grootste voordeel Gem. prijzen per m², incl. btw en arbeidskosten
Hout Warme, authentieke uitstraling €65,- per m²
Aluminium Moderne uitstraling €100 per m²
PVC Duurzaam en onderhoudsvrij €40,- per m²
Steenstrips Goed te combineren met isolatiepanelen €155,- per m²
Crepi Vochtwerend €80,- per m²
Kaleien Karakteristiek uitzicht €30,- per m²

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Wilt u zeker zijn van een correcte inschatting? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.

Houten, aluminium of PVC gevelbekleding?

De keuze bij gevelbekleding is reuze. Wil je de gevel een authentieke uitstraling geven? Dan is hout een goede optie. Hout isoleert bovendien goed, alleen heb je er wel veel onderhoud aan. Aluminium is stevig, duurzaam en roest- en onderhoudsvrij. Met aluminium geef je de woning een modern uiterlijk. Kunststof bekleding, waar PVC onder valt, is licht en duurzaam. PVC is wel minder stevig dan hout of aluminium.

steenstrips

Steenstrips

Steenstrips is de duurste manier van het bekleden van je gevel en is een goede optie wanneer je de uitstraling van baksteen wilt. De gevelexpert zorgt dat de muur schoon is en plaatst vervolgens de steenstrips. De keus is groot, want steenstrips zijn in allerlei soorten en kleuren verkrijgbaar.

gevelbepleistering Deinze

Gevelbepleistering

Een andere vorm van gevelwerken, is gevelbepleistering. Er zijn 2 soorten te onderscheiden. De krabpleister is een optie waarbij er een laag pleister op de muur wordt gezet. Dit moet eerst drogen, voordat het egaal gemaakt wordt met een krabber. Een siliconenpleister is een andere manier van gevelbepleistering en valt onder de synthetische pleisters. Het is een pleister op basis van siliconen en is verkrijgbaar in allerlei kleuren. Ook is het waterafstotend en zeer elastisch.

crepi gevelbekleding Deinze

Crepi

Crepi is een vorm van gevelbepleistering en is verkrijgbaar in 2 soorten. Mineraal bepleisteren of synthetisch bepleisteren. De minerale gevelbepleistering heeft een goede waterdampdoorlaatbaarheid en wordt voornamelijk gebruikt bij oudere woningen in Deinze. Een kunstharspleister is licht van gewicht en elastisch. Deze methode wordt bij nieuwbouw gebruikt en is uitstekend bestand tegen diverse weersinvloeden.

Kaleien

Een andere methode van het bepleisteren van je gevel is kaleien. Het is een populaire vorm in België, waarbij de gevel met kalkpleister beschilderd wordt en je huis in Deinze een propere uitstraling krijgt. Met kaleien bescherm je de muur tegen weersinvloeden zoals regen, sneeuw en hagel. Kaleien is een goedkope manier van gevelbepleistering, maar moet wel om de 5 à 10 jaar gebeuren.

gevelisolatie Deinze

Gevelisolatie

Wanneer je de gevel laat renoveren, overweeg dan om gelijk gevelisolatie te laten doen. Isolatie zorgt voor meer wooncomfort in huis en is een preventieve manier om vochtproblemen tegen te gaan. Bovendien ziet je woning in Deinze er beter uit en zal je energierekening een stuk lager zijn, omdat je minder hoeft te stoken. Afhankelijk van de afwerkingsmethode, zijn er diverse soorten isolatie. Een goedkope methode is het aanbrengen van crepi of gevelbepleistering. Steenstrips heeft de voordelen van crepi, maar ziet eruit als baksteen. Dit is echter wel een prijzige manier. Je kunt ook voor houten gevelbekleding gaan als isolatie. Dit geeft je woning bovendien een natuurlijke uitstraling.

Gevelwerken voor vochtbestrijding

Last van vochtproblemen? De oorzaak hiervan is vaak een poreuze gevel waar het vocht door naar binnentrekt, of voegwerken die beschadigd zijn. Er zijn allerlei gevelwerken die je laat doen voor vochtbestrijding. Een van de manieren is door de gevel te impregneren of injecteren. Maar het nieuw laten bekleden van de gevel en direct de isolatie laten doen, is ook een mogelijkheid. Onderkappen is een efficiënte, maar ook een drastische manier om vocht te bestrijden. Hier wordt namelijk je complete woning in Deinze opgetild, om er vervolgens een waterdichte vochtkering onder te plaatsen.

Premie voor gevelwerken

Wil je gevelwerken aan je woning in Deinze laten doen? Dan is de kans aanwezig dat je in aanmerking komt voor een premie. De provincie Vlaanderen biedt een aantal premies aan bij dak- en gevelwerken. Hieronder staan de premies waar je mogelijk in aanmerking komt bij het uitvoeren van stabiliteitswerken:

Via de onderstaande links bezoek je externe websites.

Grootste plaatsen in de provincie

Aalst | Sint-Niklaas | Beveren | Dendermonde | Lokeren | Ninove | Evergem | Geraardsbergen | Oudenaarde | Deinze | Temse |

Bouwvergunning nodig?

Je wilt gevelwerken laten doen door gevelrenovatie aannemers, omdat zij gespecialiseerd zijn in hun vak. Het is wel aan te raden, als je dit wilt doen, om van tevoren te controleren of er een bouwvergunning moet komen. Vaak zijn dergelijke dak- en gevelwerken meldingsplichtig, maar in een aantal uitzonderingen moet je verplicht een bouwvergunning hebben. Vanuit de provincie Vlaanderen gelden algemene regels, deze kunnen echter per gemeente verschillen. Kijk voor de regels op de officiële website van Omgevingsloketvlaanderen.be en neem contact op met je gemeente als je dak- en gevelwerken wilt laten uitvoeren door aannemers bij je woning in [var]1.


Bespaar op de kosten, vergelijk offertes

Bespaar op de kosten van gevelrenovatie en gevelreiniging door vrijblijvend offertes te vergelijken.

Vraag gratis offertes aan


Besparen op de klus? Vergelijk offertes

Overweeg je om bepaalde gevelwerken zoals gevelrenovatie, gevelonderhoud of gevelreiniging, te laten doen? Of wil je goedkope gevelbekleding laten aanbrengen op je gevel in Deinze? Dan schakel je het beste een gevelwerker in die deze klussen voor je uitvoert. Laat de gevel impregneren, voer gevelreiniging uit door te zandstralen of laat de gevel herstellen als deze broos is. Een gevelexpert is gespecialiseerd en heeft kennis van zaken. Vraag via het offerteformulier offertes aan en start met vergelijken. Je ontvangt dan maximaal 6 offertes, die je vrijblijvend met elkaar vergelijkt. Vind op deze manier een gevelspecialist uit Deinze die je helpt bij deze gevelwerken.