Gevelwerken Steenokkerzeel – vakkundige gevelrenovatie

Gevelwerken laten doen in Steenokkerzeel? Schakel een gevelspecialist in die allerlei verschillende werkzaamheden voor je doet, zoals gevelrenovatie, gevelonderhoud of gevelreiniging. Vooral als je een oudere woning hebt, is de kans aanwezig dat de gevel zijn beste tijd gehad heeft. Dan is het handig om een specialist te laten komen die de gevelwerken voor je uitvoert. Er wordt in dit artikel dieper in gegaan op de soorten gevelwerken, bovendien is er meer informatie over de prijzen en eventuele premies. Benieuwd naar de prijzen van gevelwerken in Steenokkerzeel? Vraag dan gratis en geheel vrijblijvend offertes aan!

Waarom professionele gevelwerken?

Een gevelwerker zorgt ervoor dat je gevel er mooi uitziet en dat de waarde van je huis stijgt. Ook heeft het een preventieve werking, zodat je achteraf geen vochtproblemen in huis krijgt. Het lost vochtproblemen op, bijvoorbeeld door isolatie. Een gevelexpert helpt niet alleen bij grote klussen, je schakelt ‘m ook in voor kleine gevelwerken.

 • Mooi uiterlijk
 • Waardestijging woning
 • Preventieve werking
 • Lost vochtproblemen op
 • Ook kleine werken

Navigeer op deze pagina naar:

Gevelrenovatie | Gevelreiniging | Gevelbekleding | Gevelbepleistering

gevelwerken Steenokkerzeel

Vergelijk gevelwerken experts in Steenokkerzeel

Gevelwerken laten uitbesteden aan een gevelspecialist? Een specialist helpt je bij gevelreiniging, gevelrenovatie of gevelonderhoud. Ga naar de offertepagina en vul je gegevens in. Je ontvangt dan maximaal 6 offertes, die je onderling vergelijkt op prijs en aanbod. Door de offertes te vergelijken, vind je uiteindelijk de beste specialist uit Steenokkerzeel die de gevelwerken voor je uitvoert. Met vergelijken bespaar je tot wel 40% op de kosten.

Welke gevelwerken?

Er zijn verscheidene werkzaamheden die onder gevelwerken vallen. Wat houden deze werkzaamheden allemaal in en wat is het uiteindelijke resultaat? Lees snel verder om erachter te komen wat de specialisten uit Steenokkerzeel voor je kunnen betekenen. De volgende werkzaamheden vallen onder gevelwerken:

 • Gevelrenovatie
 • Gevel impregneren
 • Gevelreiniging, zoals zandstralen
 • Gevelbekleding
 • Voegwerken
 • Gevelonderhoud

gevelrenovatie Steenokkerzeel

Gevelrenovatie Steenokkerzeel

Wanneer vocht zich een weg baant door de muur of de gevel beschadigd is met scheuren, is een complete gevelrenovatie aan te raden. Een beschadigde gevel kan namelijk voor veel problemen zorgen in je woning in Steenokkerzeel. Er zijn verschillende manieren voor gevelrenovatie. Je vervangt bijvoorbeeld de voegen, door ze eerst volledig te verwijderen en vervolgens opnieuw op te vullen. Het is ook mogelijk om de gevel te impregneren. Er wordt dan een beschermende coating op de muur aangebracht. Daarbij kan gevelreiniging wonderen doen, door bijvoorbeeld te zandstralen. Tot slot kan een gevelwerker ook gebroken stenen of raamdorpels vervangen. Er zijn dus genoeg manieren voor gevelrenovatie.


Gevelrenovatie laten uitvoeren door een expert?

Laat de gevel impregneren door een gevelspecialist. Vraag gratis offertes aan!

Offertes aanvragen

Prijzen gevelrenovatie

De prijzen voor gevelrenovatie lopen behoorlijk uiteen. Dit komt omdat de prijs beïnvloed wordt door verschillende factoren. Zo verschillen de kosten per specialist en is het afhankelijk van het type renovatie dat gedaan wordt en hoe de staat van de gevel is. In onderstaande tabel staan de gemiddelde prijzen, onder andere van diverse voegwerken, maar ook van de gevel impregneren. Zo krijg je een beeld van de kosten voor een gevelrenovatie in Steenokkerzeel.

Prijstabel: wat kost gevelrenovatie?

Type gevelrenovatie Omschrijving Gemiddelde prijzen, incl. btw en reiskosten*
Vervangen van voegwerk Met behulp van een hakhamer op luchtdruk €40,- per m2
Vervangen van voegwerk (manueel) Manueel, dus een stuk arbeidsintensiever €42,- per m2
Gevel impregneren Beschermende coating aanbrengen op de gevel €8,- tot €12,- per m²
Gebroken stenen vervangen Gebroken stenen in de gevel vervangen €12,50 per steen
Raamdorpels vervangen Raamdorpel in de gevel vervangen €35,- per uur

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Benieuwd naar de exacte tarieven? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan, vergelijk, en bespaar op de kosten.

Voegwerken Steenokkerzeel

Bij gevelrenovatie is het belangrijk dat ook de voegwerken gedaan worden. Voegen zijn belangrijk voor je woning, dus is het de bedoeling dat deze in goede staat zijn en geen scheuren vertonen. Wanneer voegen broos en in slechte staat zijn, zorgt dit vaak voor vochtproblemen. Dat op den duur weer leidt tot vochtplekken en schimmelvorming in huis. Je kiest voor het afkitten van elastische voegen of het herstellen van voegen. Er zijn 2 soorten voegwerken te onderscheiden: uithakken of uitslijpen. Je laat de voegwerken het beste doen door een voeger uit Steenokkerzeel.

Voegen uitslijpen of uithakken?

Zoals al genoemd zijn er 2 soorten voegwerken voor het herstellen van voegen, namelijk uitslijpen of uithakken. Welk gereedschap gebruikt wordt door de voeger, hangt af van het type voeg. Uitslijpen gebeurt met een slijptol of een speciale frees. Het is een arbeidsintensieve klus en neemt meer tijd in dan uithakken. Uithakken kan met een hakhamer, dit is een smalle beitel die met behulp van perslucht hakbewegingen maakt. Na het uithakken of uitslijpen van de voegen is het van belang om eerst de voegen te reinigen, voordat ze opnieuw gevoegd worden.

gevel impregneren Steenokkerzeel

Gevel impregneren

Impregneren valt onder gevelrenovatie en is een manier waarbij er een waterafstotend middel op de buitenmuur gespoten wordt. Dit middel trekt diep in de stenen en laat een waterafstotende laag achter. Impregneren wordt ook wel hydrofoberen genoemd. Je impregneert je gevel om verschillende redenen. Zo is het een oplossing om doorslaand vocht te bestrijden. Bij een niet geïmpregneerde gevel heb je namelijk kans dat het vocht in de muur trekt. Bovendien blijft de gevel lang proper door impregneren, want mossen en algen zetten zich minder gemakkelijk vast. Ook verleng je met hydrofoberen de levensduur van de gevel en zorgt het voor een waardevermeerdering van je woning in Steenokkerzeel.

gevelreiniging Steenokkerzeel

Gevelreiniging Steenokkerzeel

Heb je weinig behoefte aan een complete gevelrenovatie? Dan is het ook mogelijk om snelle, kleine gevelwerken te laten doen door de gevelwerker uit Steenokkerzeel, zoals gevelreiniging. Gevelreiniging gebeurt op diverse manieren. Er wordt onderscheid gemaakt in verschillende soorten vuil, namelijk mild en hardnekkig. Onder mild vuil vallen aanslag en mos. Bij hardnekkig vuil of hardnekkig vuil denk je aan roet of graffiti. Als je mild vuil op de gevel hebt, dan laat je de muur het beste stoomreinigen of nevelstralen. Last van hardnekkig vuil? Met zandstralen en chemisch reinigen zorg je voor een optimale reiniging en wordt zelfs de hardnekkigste aanslag en graffiti verwijderd.


Wil je de gevel grondig laten reinigen?

Schakel een vakman in voor alle soorten gevelreiniging, van zandstralen tot stoomreinigen.

Gratis offertes aanvragen


Prijzen gevelreiniging

Het is vrij lastig te zeggen wat gevelreiniging precies kost. Dit komt omdat de prijzen voor gevelreiniging afhangen van een aantal factoren, zoals de mate van vervuiling en de vorm van gevelreiniging die toegepast wordt. Over het algemeen is stoomreinigen goedkoper dan nevelstralen. Deze vorm gebruik je echter niet bij hardnekkige vervuiling, dan kies je het beste voor zandstralen. Voor meer informatie over de kosten van gevelreiniging in Steenokkerzeel, kijk je in onderstaande tabel.

Prijstabel: wat kost gevelreiniging?

Vorm van gevelreiniging Mate van vervuiling Gem. prijzen per m², incl. arbeid- en materiaalkosten*
Zandstralen Hardnekkige vervuiling €12,- tot €15,- per m²
Chemisch reinigen Hardnekkige vervuiling €15,- per m²
Nevelstralen Milde tot middelzware vervuiling €15,- tot €20,- per m²
Stoomreinigen Milde vervuiling €5,- per m²

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen van gevelreiniging. Op zoek naar een prijs op maat voor uw woning? Vraag dan gratis offertes aan.

gevel zandstralen Steenokkerzeel

Zandstralen

De eerste vorm van gevelreiniging is zandstralen. Bij zandstralen worden er fijne zandkorrels met een hoge druk op de buitenmuur geblazen. Deze fijne korrels zorgen ervoor dat het vuil eraf geschuurd wordt en de gevel er als nieuw uit ziet. Zandstralen wordt toegepast bij hardnekkige vervuiling en mag alleen gebruikt worden bij muren die uit weinig poreuze materialen bestaan.

Voor welke gevels is zandstralen geschikt?

Je kiest voor zandstralen als methode van gevelreiniging wanneer je gevel in Steenokkerzeel hardnekkig vervuild is, met bijvoorbeeld graffiti. Zandstralen is een behoorlijk agressieve reiniging, dus de gevel moet van hard materiaal zijn. Als je een zwakke of poreuze muur hebt, zal er schade ontstaan. Bovendien moeten de buitenmuur en de voegen in goede staat zijn om te kunnen zandstralen.

Chemisch reinigen

Naast zandstralen, is chemisch reinigen ook een optie van gevelreiniging voor hardnekkige vervuiling. Bij dit type reiniging wordt er een reinigingsproduct op de muur aangebracht dat moet intrekken. Na het intrekken wordt het middel weggespoeld. Let wel op dat niet alle muren geschikt zijn voor chemisch reinigen. Op bepaalde gevels ontstaan vlekken of schade.

Nevelstralen

Nevelstralen is een lichtere vorm van zandstralen en wordt vaak gebruikt als gevelreiniging . Er wordt gebruik gemaakt van waterstraling, maar dan met een lagere druk. Deze methode kan vrijwel op iedere gevel toegepast worden, dus ook op de gevel van je woning in Steenokkerzeel. Hier wordt vooral milde tot middelzware vervuiling verwijderd, zoals mossen en verf. Ook is er minder kans op schade aan de gevel omdat de druk lager is.

Stoomreinigen

Het stoomreinigen van je gevel in Steenokkerzeel is een milieuvriendelijke reiniging. Dit komt omdat er alleen gebruik wordt gemaakt van stoom, dat onder hoge druk op de muur blaast. Zo verwijdert de gevelexpert vooral lichte vervuiling zoals algen en mossen. Let wel op dat het niet op iedere muur toegepast kan worden. Oude gevels zijn niet bestand tegen temperatuurverschil, waardoor stoomreinigen niet mogelijk is.

pvc gevelbekleding Steenokkerzeel

Nieuwe gevelbekleding Steenokkerzeel

Gevelrenovatie op de planning? Dan is het mogelijk te kiezen voor gevelwerken in de vorm van nieuwe gevelbekleding. Er zijn allerlei materialen waar je uit kiest, zoals steenstrips, kaleien, crepi, pvc, aluminium en houten bekleding. Het is natuurlijk ook mogelijk om als goedkope gevelbekleding te kiezen voor schilderen, alleen dit vergt wel het nodige voorwerk. Het opnieuw bekleden van je gevel is niet alleen goed voor het uiterlijk, het zorgt ook dat vochtproblemen zoals vochtige buitenmuren opgelost worden. Veel woningen worden afgewerkt met gevelplinten. Hier zijn 2 opties, blauw hardsteen of een gecementeerde plint.

Gevelplinten

Wanneer de gevel bekleed is, worden veel huizen afgewerkt met gevelplinten. Gevelplinten zijn naast een mooie afwerking, ook ter bescherming van je huis. Er zijn 2 soorten plinten: gecementeerde plint of blauw hardsteen. Blauw steen is erg prijzig, daarom kiezen veel mensen vaker voor gecementeerde plint.

Prijzen gevelbekleding

Het bekleden van je gevel varieert nogal in prijzen. Dit komt omdat er allerlei soorten materialen zijn waar je uit kiest. Bovendien verschillen de kosten ook per gevelexpert uit Steenokkerzeel. Als je voor hout of pvc gaat, ben je een stuk goedkoper uit dan wanneer je kiest voor crepi, aluminium of steenstrips. De gemiddelde prijzen voor gevelbekleding in Steenokkerzeel staan in onderstaande tabel.

Prijstabel: wat kost nieuwe gevelbekleding?

Vorm van gevelbekleding / gevelbepleistering Grootste voordeel Gem. prijzen per m², incl. btw en arbeidskosten
Hout Warme, authentieke uitstraling €65,- per m²
Aluminium Moderne uitstraling €100 per m²
PVC Duurzaam en onderhoudsvrij €40,- per m²
Steenstrips Goed te combineren met isolatiepanelen €155,- per m²
Crepi Vochtwerend €80,- per m²
Kaleien Karakteristiek uitzicht €30,- per m²

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Wilt u zeker zijn van een correcte inschatting? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.

Houten, aluminium of PVC gevelbekleding?

Ga je voor houten, aluminium of PVC bekleding? Hout isoleert goed en is een streling voor het oog, maar een houten bekleding vergt wel veel onderhoud. PVC isoleert ook goed en is onderhoudsvriendelijk. Echter is PVC wel minder stevig dan bijvoorbeeld hout. Aluminium is stevig, roestvrij en heeft veel mogelijkheden. Bovendien is het onderhoudsvriendelijk en heeft het een lange levensduur.

steenstrips

Steenstrips

Wanneer je geen bakstenen muur wilt, maar wel de uitstraling ervan zijn steenstrips een goede oplossing. Een gevelspecialist plaatst steenstrips op een vlakke gevel, zonder vuil of ander materiaal. Er is een breed scala aan steenstrips verkrijgbaar, genoeg keus dus. Steentrips zijn wel de duurste gevelbekleding.

gevelbepleistering Steenokkerzeel

Gevelbepleistering

Gevelbepleistering is ook een mogelijkheid als nieuwe bekleding. Het is een betaalbare manier van het afwerken of renoveren van de gevel. Bepleisteren van de gevel heeft een aantal voordelen. Zo is het betaalbaar, ideaal voor een renovatie en bovendien is het een goed moment om de gevel te isoleren. Daarbij is pleister waterdicht en geeft het je huis een egaal uitzicht. Er zijn 2 soorten gevelbepleistering, namelijk de krabbepleister en de siliconenpleister. Bij de krabpleister wordt er een laag op de muur gezet en wordt de muur na het drogen egaal gemaakt met een krabber. Een siliconenpleister heeft een hoge krasvastheid en is elastischer dan de krabbepleister.

crepi gevelbekleding Steenokkerzeel

Crepi

Er zijn twee vormen van bepleisteren, ook wel crepi genoemd. Zo is er minerale gevelbepleistering en kunstharspleister. Voordeel van minerale gevelbepleistering is dat het een goede waterdampdoorlaatbaarheid heeft. Deze crepi soort wordt vooral bij oudere woningen gebruikt. Kunstharspleister is zeer goed bestand tegen weersinvloeden en gebruik je bij nieuwbouw.

Kaleien

Kaleien is een typisch begrip voor het schilderen van de gevel met kalkpleister. Het is erg populair in België, omdat bepleisteren een schone uitstraling geeft aan je woning in Steenokkerzeel. Bovendien wordt de muur beschermd tegen weersinvloeden. Als je een gevel laat kaleien, moet je rekening houden met het feit dat dit om de 5 à 10 jaar moet gebeuren. Kaleien is de goedkoopste vorm van gevelbekleding.

gevelisolatie Steenokkerzeel

Gevelisolatie

Bij een grondige gevelrenovatie is het handig om te overwegen of je ook gelijk gevelisolatie laat doen. Deze isolatie van je gevel levert je een mooi uitziende woning in Steenokkerzeel én een lagere energierekening op. Gevelisolatie gebeurt op verschillende manieren, afhankelijk van de afwerkingsmethode. Je kiest bijvoorbeeld voor crepi of gevelbepleistering, een snelle en goedkope oplossing. Daarnaast is het ook mogelijk om voor isolatie met steenstrips te gaan, dit lijkt op baksteen maar heeft de voordelen van crepi. Geef je woning een natuurlijke uitstraling met houten gevelbekleding, waarbij eerst isolatieplaten op de muur bevestigd worden en er vervolgens verticale houten latten overheen komen.

Gevelwerken voor vochtbestrijding

Wanneer je last hebt van een vochtprobleem op de buitenmuur, is dit vaak te wijten aan een poreuze gevel of beschadigde voegwerken. Gelukkig zijn er diverse gevelwerken die helpen bij vochtbestrijding. Vocht in de buitenmuur behandel je door bijvoorbeeld de gevel te impregneren of te injecteren. Maar je kunt ook je gevel opnieuw bekleden en direct de isolatie van de muren laten doen. Een andere manier om de buitenmuur waterdicht te maken is door te onderkappen. Onderkappen is een drastische manier van vochtbestrijding en is zeer effectief. Bij onderkappen wordt je hele huis in Steenokkerzeel opgetild om er een waterdichte vochtkering onder te plaatsen.

Premie voor gevelwerken

Je wilt je woning Steenokkerzeel renoveren? Dan kom je mogelijk in aanmerking voor een premie. Er zijn verschillende premies die de provincie Vlaanderen aanbiedt, zoals een renovatiepremie of een verbeteringspremie. Hieronder staan de premies waar je mogelijk in aanmerking komt bij het uitvoeren van gevelwerken:

Via de onderstaande links bezoek je externe websites.

Grootste plaatsen in de provincie

Leuven | Vilvoorde | Dilbeek | Halle | Grimbergen | Sint-Pieters-Leeuw | Tienen | Zaventem | Asse | Aarschot | Overijse |

Bouwvergunning nodig?

Gevelwerken laten doen door gevelrenovatie aannemers? Dan is het handig om te controleren of je een bouwvergunning nodig hebt. In veel gevallen zijn bepaalde werken alleen meldingsplichtig, tenzij het aan de voorgevel gebeurt. Dan heb je wel een vergunning nodig. Er gelden algemene regels voor deze stabiliteitswerken. Je vindt deze regels op de officiële website van Omgevingsloketvlaanderen.be. Echter kunnen de regels per gemeente verschillen. Neem dus altijd contact op met de gemeente om dit voor jouw woning in Steenokkerzeel te controleren.


Bespaar op de kosten, vergelijk offertes

Bespaar op de kosten van gevelrenovatie en gevelreiniging door vrijblijvend offertes te vergelijken.

Vraag gratis offertes aan


Besparen op de klus? Vergelijk offertes

Wil je besparen op de kosten van dak- en gevelwerken of wil je goedkope gevelbekleding? Schakel een gevelexpert in uit Steenokkerzeel die de gevelwerken voor jou doet. Laat de gevel herstellen, voer een grondige gevelreiniging uit met zandstralen of kies voor het hydrofoberen of bepleisteren van de gevel. Je vraagt via het offerteformulier gratis offertes aan, die je heel eenvoudig onderling vergelijkt op prijs en aanbod. Zo vind je een specialist uit Steenokkerzeel die de klus voor je doet, zodat jij geen omkijken hebt naar de gevelwerken.